Craciun 2021Craciun cu iubire, lumina si binecuvantare!
Intuneric si lumina deopotriva, rau si bine, boala si stare de bine, moarte si viata, deznadejde si speranta, cadere si ridicare, vrajba si pace, frustrare si predare, renuntare si lupta pentru viata, teama si credinta, ura si iubire.

Acesta a fost anul 2021 in cateva cuvinte, caci cate cuvinte ne-ar fi necesare oare pentru a cuprinde pe deplin si profund toate cele traite de noi in ultimii aproape doi ani?

statistici home officeHome Office continua sa proceseze cererile de rezidenta (EU Settlement Scheme) dupa data limita de depunere a dosarelor
Pana la termenul-limita de 30 iunie 2021, numarul cetatenilor romani care au depus cereri de rezidenta in Marea Britanie, a ajuns la 1.067.200, ocupand locul al doilea, dupa polonezi care au inregistrat 1.091.500 de cereri, potrivit datelor publicate joi de Ministerul britanic al Internelor.

johnson anglia restrictii covid riscuriCe se intampla cu Anglia dupa ridicarea restrictiilor, la 50 de mii de infectari pe zi
Premierul britanic Boris Johnson ii implica, de luni, pe cetatenii din Regatul Unit intr-un experiment menit sa arate ce se intampla intr-o tara in care se ridica restrictiile in plina expansiune a cazurilor de COVID provocate de varianta Delta, remarca CNN intr-o analiza pe site-ul propriu.

Kevin Foster romaninukKevin Foster: Ne sunteti prieteni, ne sunteti vecini, ne intindem mana in semn de prietenie si ne dorim sa obtineti statutul pe care il meritati
- Buna dimineata, ma numesc Cristina Irimie si, in numele comunității romanești din Marea Britanie, as dori sa va mulțumesc, domnule ministru Foster pentru ca ati profitat de aceasta ocazie pentru a va adresa romanilor din UK astazi, in penultima zi in care schema de aplicatii EU Settlement Scheme mai este deschisa.

Daniela Laura Popescu ambasador in UK romaninuk.netNoul ambasador al Romaniei in UK este Laura Daniela Popescu
Presedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 22 ianuarie a.c., decretele de acreditare pentru 12 ambasadori, printre care cei din Marea Britanie, Rusia si Canada.

LA MULTI ANI 2021!

acord post brexitMarea Britanie si Uniunea Europeana au ajuns la un acord privind relatia post-Brexit
Uniunea Europeana si Regatul Unit au ajuns la un acord cu privire la viitoarea lor relatie dupa Brexit, cu doar cateva zile inainte ca Londra sa iasa din piata unica a UE.

Marea Britanie izolataTari din toata lumea au inchis usile Marii Britanii, ingrijorate in privinta raspandirii noii tulpini a virusului
Mai multe tari din Europa si restul lumii si-au inchis, luni, granitele pentru Marea Britanie, din cauza temerilor provocate de noua tulpina de coronavirus, extrem de contagioasa, provocand haos in transporturi si sporind riscul unei lipse de alimente cu cateva zile inainte ca Regatul Unit sa plece din Uniunea Europeana, relateaza Reuters.

post brexitNoi constrangeri pentru cetatenii Uniunii Europene si cei ai Regatului Unit dupa Brexit
Turism, calatorii de afaceri, studii superioare - cetatenii obisnuiti sa circule fara obstacole de peste 45 de ani intre Regatul Unit si Uniunea Europeana vor trebui sa se adapteze de la 1 ianuarie 2021 la realitatea Brexitului, noteaza AFP.

Cristina Irimie romaninuk.netCristina Irimie: "Mi se pare halucinant sa credem ca inchidem poarta si ne descurcam cu imigratia"
Pe Cristina Irimie o cunosteam prin intermediul lucrarilor din cadrul Consiliului Romanilor de Pretutindeni, persoana cu care discut astazi e la fel de hotarata sa-si indeplineasca visele cat si obligatiile fata de comunitate prin proiecte menite sa intareasca si sa dezvolte legaturile pe cat se poate.

Iohannis ambasadoriPentru postul de ambasador la Londra a fost propusa Laura Daniela Popescu
Presedintele Klaus Iohannis propune o noua garnitura de ambasadori, dupa ce zilele trecute a semnat decretele de revocare a nu mai putin de 31 de diplomati. Unii dintre ei vor fi numiti insa pe alte posturi, cum ar fi cazul ambasadorului Dan Mihalache, care va da Marea Britanie pentru postul de ambasador in Cipru.

Subcategorii

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head