brexit or no brexitSir Alan Duncan a transmis ca drepturile romanilor din UK vor fi respectate, indiferent de deznodamantul Brexit
Ministrul pentru Afaceri Europene George Ciamba a primit, vineri, un telefon de la ministrul britanic de stat pentru Europa si America sir Alan Duncan care l-a asigurat ca, indiferent de deznodamantul procesului Brexit, drepturile romanilor din Marea Britanie vor fi respectate, informeaza MAE.

 „Ministrul de stat pentru Europa si America al Regatului Unit a reiterat asigurarile ca, indiferent de deznodamantul procesului Brexit, drepturile cetatenilor romani din Marea Britanie vor fi respectate. De asemenea, Sir Alan Duncan a transmis ca premierul britanic Theresa May ia in considerare gasirea abordarii adecvate care sa permita o solutie sustenabila in relatia dintre Marea Britanie si UE. 

Oficialul britanic a precizat ca, in ciuda dificultatilor politice din legislativul de la Londra, exista speranta ca procesul de consultare interna aflat in desfasurare va permite obtinerea unei solutii care sa constituie baza reluarii dialogului cu Uniunea Europeana”, a transmis MAE, intr-un comunicat de presa.

Oficialul britanic i-a mai transmis lui George Ciamba ca apreciaza determinarea autoritatilor romane „in a identifica masurile necesare pentru protejarea drepturilor cetatenilor britanici din Romania post-Brexit, indiferent de scenariul care se va concretiza la finalul procesului”,potrivit sursei citate.

De asemenea, Ciamba i-a comunicat ca Romania, in calitate de Presedintie a Consiliului UE, discuta cu celelalte state membre si cu institutiile europene, si este gata sa asigure conditiile pentru dialog de indata ce va exista conturata o pozitie a guvernului britanic.

Parlamentul britanic va dezbate si vota pe data de 29 ianuarie planul B al acordului Brexit care va fi prezentat de premierul Theresa May, a anuntat joi liderul Camerei Comunelor, Andrea Leadsom.
Camera Comunelor a respins, marţi seara, proiectul de Acord Brexit negociat de Guvernul Theresa May cu liderii Uniunii Europene, amplicand criza politica.
De asemenea, Camera Comunelor a respins la limita, miercuri seara, moţiunea de cenzura depusa de opoziţia laburista la adresa Guvernului Theresa May, care ramane astfel in funcţie si incearca sa gaseasca soluţii pentru depasirea impasului in procedura Brexit.

Ulterior, liderii Uniunii Europene analizeaza posibilitatea amanarii pana in anul 2020 a termenului iesirii Marii Britanii din Blocul comunitar, in contextul in care Germania si Franţa au exprimat disponibilitatea de a prelungi negocierile, dupa ce Camera Comunelor a respins Acordul Brexit, conform The Times.
Sursa:stiripesurse.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head