Vladimir putinRusia expulzeaza 23 de diplomati britanici ca raspuns la masurile Londrei
Cresc tensiunile in jurul situatiei create de otravirea spionului Serghei Skripal. Rusia raspunde sanctiunilor Marii Britanii. Rusia va expulza 23 de diplomati britanici, ca raspuns la demersul Londrei de a expulza 23 de diplomati rusi, relateaza agentia Reuters.

 

Potrivit Ministerului rus de Externe, cei 23 de diplomati britanici trebuie sa paraseasca Rusia in decurs de o saptamana.

Ambasadorul britanic la Moscova, Laurie Bristow, a fost convocat sambata la Ministerul rus de Externe, pentru a doua oara in aceasta saptamana, in cadrul crizei provocate de otravirea in Marea Britanie a fostului agent dublu rus Serghei Skripal si a fiicei sale Iulia.

Acuzatii de implicare personala a lui Putin

Ministrul de externe britanic Boris Johnson a afirmat vineri ca este extrem de probabil ca insusi presedintele rus Vladimir Putin sa fi luat decizia folosirii unui agent neurotoxic de uz militar pentru otravirea fostului spion dublu rus Serghei Skripal in Marea Britanie, transmite Reuters.

''Nu avem nimic contra rusilor insisi. Nu va exista nicio rusofobie drept rezultat a ceea ce se intampla acum'', a spus Johnson.

''Cearta noastra este cu Kremlinul lui Putin si are de-a face cu decizia lui - noi consideram ca exista o probabilitate covarsitoare sa fi fost decizia sa - de a directiona folosirea unui agent neurotoxic pe strazile din Regatul Unit, pe strazile din Europa, pentru prima data dupa Al Doilea Razboi Mondial'', a precizat seful diplomatiei britanice, relateaza Agerpres.
Sursa:dcnews.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head