retineri atentat manchester telegraphDupa retinerea fratelui, si tatal presupusului autor a fost arestat in Libia
Tatal presupusului autor al atentatului de la Manchester a fost arestat miercuri in capitala libiana Tripoli, a indicat pentru AFP un purtator de cuvant al unei unitati a serviciilor de securitate.

 

"Tatal lui Salman Abedi, Ramadan Abedi, tocmai a fost arestat de asemenea", a doua zi dupa arestarea lui Hashem, fratele presupusului autor al atentatului, a indicat Ahmed Ben Salem, un purtator de cuvant al fortei care actioneaza ca politie loiala guvernului de uniune nationala.
Fratele mai mic al autorului atentatului de la Manchester, in care au fost ucise 22 de persoane si ranite alte 59, a fost arestat la Tripoli sub banuiala de legaturi cu gruparea jihadista Statul Islamic (SI), a relatat anterior Reuters.

Forta cunoscuta sub numele de Rada l-a arestat marti seara pe Hashem Abedi, nascut in 1997, a declarat purtatorul de cuvant Ahmed Bin Salem.
Autoritatile britanice l-au identificat marti pe autorul atentatului de la Manchester ca fiind Salman Abedi, in varsta de 22 de ani, nascut la Manchester din parinti de origine libiana. Potrivit ministrului de interne britanic, Amber Rudd, Salman Abedi era cunoscut de serviciile de informatii si "probabil nu a actionat singur".

O a cincea persoana a fost arestata miercuri in legatura cu atentatul sinucigas in urma caruia 22 de persoane au fost ucise luni seara in timpul unui concert la Manchester, transmite agentia Reuters.
Barbatul arestat a fost surprins in orasul Wigan, situat la 27 de kilometri vest de Manchester. Politia a anuntat ca in momentul arestarii el avea asupra sa un pachet al carui continut este in prezent analizat.
O a sasea persoana, o femeie, a fost arestata de politie dintr-un bloc de locuinte din
Blackley, in nordul Manchesterului.
Sursa:Agerpres, Foto:The Telegraph

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head