atac maceta londra bbcUn barbat a fost impuscat mortal la Londra, dupa ce a injunghiat mai multe persoane
Politia britanica a impuscat un barbat in Streatham, in sudul Londrei, in ceea ce a calificat drept un incident de natura terorista in care "se crede ca mai multi oameni au fost injunghiati", a anuntat duminica Politia Metropolitana, citata de Reuters.

 Ulterior, politia britanica a anuntat ca atacul cu cutitul in care au fost ranite trei persoane duminica in sudul Londrei este "de natura islamista", iar autorul sau, ucis de politie, avea atasat de corp un dispozitiv fals.

Intr-un comunicat, Politia Metropolitana a informat ca agenti din unitati antiteroriste se aflau la fata locului "in cadrul unei operatiuni preventive", sugerand in acest mod ca autorul era supravegheat, asa cum de altfel a relatat presa britanica.

"Un dispozitiv a fost gasit atasat de trupul suspectului si ofiteri specializati au fost trimisi. Au fost stabilite perimetre de securitate si s-a stabilit rapid ca era un dispozitiv fals", a declarat Lucy D'Orsi, vicecomisar in Politia Metropolitana. "Incidentul a fost declarat rapid drept incident terorist si credem ca este de natura islamista", a adaugat sursa citata.

Trei persoane au fost ranite, dar numai doua au fost injunghiate, a mai spus D'Orsi, citata de dpa, adaugand ca o a treia persoana a fost ranita usor de un geam care s-a spart atunci cand politia a deschis focul pentru a-l anihila pe atacator.

Potrivit BBC, mai multi martori la incident au scris pe social media ca au auzit trei impuscaturi duminica, in jurul orelor 14:00 GMT, si ca mai multe persoane primeau ingrijiri medicale.

Ultimul incident de acest fel din Londra s-a produs in noiembrie, cand agenti de politie au impuscat mortal un barbat care purta o vesta exploziva falsa si care injunghiase mortal doua persoane si ranise alte trei inainte de a fi pus la pamant de trecatori. Si incidentul de anul trecut a fost calificat de autoritati drept atac terorist.
Sursa:Ziare.com, Foto:BBC

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head