restrictii calatorie ukPersoanele care sosesc in Marea Britanie ar putea fi obligate sa stea in carantina in hoteluri
Ministrii britanici urmeaza sa discute luni inasprirea restrictiilor de calatorie, iar persoanele care sosesc in tara ar putea fi obligate sa stea in carantina in hoteluri, potrivit BBC, citat de Reuters.

Premierul Boris Johnson a declarat vineri intr-o conferinta de presa ca Marea Britanie ar putea avea nevoie sa puna in aplicare masuri suplimentare pentru a-si proteja frontierele de noile variante ale COVID-19.

Restrictiile actuale ale Marii Britanii interzic majoritatea calatoriilor internationale, in timp ce noile reguli introduse in ianuarie necesita prezentarea unui test de coronavirus negativ pentru majoritatea persoanelor care intra in tara, precum si o perioada de carantina.

Guvernul ia in considerare obligarea calatorilor de a petrece acea perioada de carantina de 10 zile intr-un hotel pentru care ar trebui sa plateasca.

Reguli mai stricte la frontiere ar fi o noua lovitura pentru sectoarele aviatiei si calatoriilor, aflate deja sub o mare presiune financiara, dupa aproape un an de restrictii anti-COVID-19 si venituri minime.

In Anglia, cerinta de carantina de 10 zile poate fi redusa daca persoana care intra in tara prezinta un test COVID19 negativ dupa cinci zile.
Sursa:Mediafax

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head