carantina institutionalizata scotiaCarantina institutionalizata pentru toate persoanele care sosesc pe teritoriul Scotiei
Toate persoanele care sosesc in Scotia sunt nevoite sa stea in carantina institutionalizata. Anuntul a fost facut de premierul scotian Nicola Sturgeon, care considera insuficiente actualele modalitati de combatere a propagarii epidemiei de coronavirus.

"Guvernul scotian este ferm convins ca, pentru a minimiza riscul de a introduce noi tulpini in tara, este nevoie de o carantina mult mai completa", a declarat lidera scotiana pro-independenta in parlamentul de la Edinburgh.

"Prin urmare, pot sa confirm astazi ca avem intentia de a introduce o carantina obligatorie si institutionalizata pentru toate persoanele care vin direct in Scotia, indiferent din ce tara", a continuat ea, promitand ca va veni in viitorul apropiat cu mai multe detalii.

Nicola Sturgeon a declarat marti ca in Scotia lockdown-ul va ramane in vigoare pana cel putin la sfarsitul lunii, dar ca "o relaxare prudenta si progresiva" a acestora ar putea fi posibila "spre inceputul lunii martie".
In Regatul Unit, tara cea mai lovita de pandemie din Europa, cu peste 108.000 de decese cauzate de COVID-19, fiecare provincie isi ia propriile decizii in materie de gestionare a crizei sanitare.

Saptamana trecuta, guvernul britanic a anuntat ca pentru Anglia doar calatorii din 30 de tari considerate de "risc inalt" din cauza unei noi variante de COVID-19 vor trebui sa stea la sosirea lor intr-o carantina institutionalizata, intr-un hotel, in timp ce calatorii din alte tari vor trebui pur si simplu sa se autoizoleze pentru 10 zile si sa prezinte un test negativ.
Premierul britanic Boris Johnson a anuntat ca in Anglia carantina va fi mentinuta pana cel putin pe 8 martie.
Sursa:Ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head