lista verde marea britanieDupa ce Romania a TRECUT Marea Britanie pe lista ROSIE, englezii au MUTAT tara noastra pe lista VERDE
Autoritatile din Marea Britanie au modificat regulile aplicabile celor care ajung in aceasta tara, iar Austria, Germania, Letonia, Norvegia, Romania, Slovacia si Slovenia vor fi incluse pe lista verde. Masurile intra in vigoare duminica, la ora 4.00.

Potrivit informatiilor publicate pe site-ul guvernamental britanic referitor la calatoriile internationale in contextul pandemiei de coronavirus, persoanele care sosesc din Franta in Marea Britanie nu mai trebuie sa stea in carantina daca sunt vaccinate cu schema completa.

Totodata, Austria, Germania, Slovenia, Slovacia, Letonia, Romania si Norvegia vor fi adaugate pe lista verde, intrucat "au demonstrat ca prezinta un risc scazut pentru sanatatea publica din Marea Britanie".
India, Bahrain, Qatar and the UAE vor fi scoase de pe lista rosie si trecute pe cea galbena, intrucat situatia din aceste state s-a imbunatatit.

In urma analizei celor mai recente date, Georgia, La Reunion, Mayotte si Mexic vor fi adaugate pe lista rosie. Ele prezinta un risc ridicat pentru sanatatea publica din Marea Britanie din cauza variantelor de ingrijorare cunoscute, a variantelor de risc ridicat aflate in investigare sau a prevalentei ridicate a COVID-19 in tara sau in unele zone.
Persoanele care sosesc din Spania si toate insulele sale sunt sfatuite sa faca un test PCR inainte de plecare, ca masura de precautie, in contextul incidentei in crestere a virusului si a variantelor acestuia in tara.
Masurile anuntate joi vor intra in vigoare duminica, 8 august, la ora 4.00 a.m. in Marea Britanie.
Sursa:stiripesurse.ro, Foto:Daily Mail

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head