ryanairRyanair s-ar fi folosit de vaccinul anti-COVID-19 pentru a-si creste vanzarile
Ryanair, cea mai mare companie low-cost din Europa, a facut o gafa. Dupa ce a declarat ca in luna decembrie, numarul de pasageri i-a scazut cu 83%, compania a intrat in viziorul autoritatilor britanice din cauza reclamelor.

Ryanair este acuzata de Autoritatea pentru Standarde de Publicitate ca s-a folosit de vaccinul anti-Covid-19 pentru a-si creste vanzarile la bilete.

Grupurile mari de oameni care se distrau fara sa poarte masca, sticla de vaccin si seringa din imagini cu mesajul „Vaccinurile Covid vin, asa ca rezervati-va azi vacantele de Paste si de vara”. au fost elementele care au atras atentia autoritatilor britanice.

Publicul a facut peste 2.300 de plangeri la Autoritatea de Supraveghere a Publicitatii. Unii reclamanti au spus ca spotul creeaza confuzie, sugerand ca majoritatea populatiei va fi vaccinata pana in vara sau ca poti isi poate face vaccinul oricand, fara sa astepte randul. Altii au spus ca incurajeaza oamenii sa creada ca, odata vaccinati, chiar si cu prima doza, nu mai este nevoie sa respecte restrictiile.

Compania aeriana spune ca reclama a fost gandita pentru a incuraja oamenii sa creada in vaccin, sa sustina obiectivul Guvernului in campania de vaccinare. Anunturile, spune Ryanair, aratau oameni in vacanta, dar „in vacanta, in bula lor sociala” si ca „nu existau cerinte ca turistii sa fie aratati cu masti pe fata sau cu distantare sociala”.

Compania aeriana nu a avut de ales, a acceptat interdictia de a le mai difuza, dar spune ca autoritatile au gresit, pentru ca decizia este in contradictie cu succesul programului de vaccinare.
Sursa:Mediafax

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head