Jo Johnson demisie bbcSecretarul de stat britanic pentru Transporturi demisioneaza si cere un nou referendum pentru Brexit
Secretarul de stat britanic pentru transporturi Jo Johnson - fratele mai mic al fostului ministru de externe Boris Johnson - a demisionat vineri din guvernul condus de premierul Theresa May si a cerut organizarea unui nou referendum pentru a evita "vasalitatea sau haosul", relateaza Reuters, dpa si AFP.

 "Marea Britanie se afla in pragul celei mai mari crize de dupa al doilea razboi mondial", a subliniat intr-un comunicat Johnson, fost ziarist la Financial Times, care a votat la referendumul din 2016 pentru ramanerea in Uniunea Europeana.

"Dat fiind ca realitatea Brexitului s-a dovedit a fi departe de ce s-a promis, solutia democratica este sa i se dea ultimul cuvant publicului", a mentionat Johnson, al 14-lea oficial care demisioneaza din guvernul May de la alegerile anticipate din iunie anul trecut, cand conservatorii au pierdut majoritatea.

Purtatorul de cuvant al guvernului de la Londra a reactionat imediat dupa acest anunt si a exclus orice posibilitate de a se organiza un nou referendum privind Brexitul. "Referendumul din 2016 a fost cel mai mare exercitiu democratic din istoria tarii noastre. In nicio circumstanta nu vom avea un al doilea referendum", a clarificat purtatorul de cuvant al executivului condus de Theresa May.
Sursa:Ziare.com, Foto:BBC

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head