protest londra antibrexit dailymailUn milion de oameni au iesit pe strazile Londrei sa ceara un nou referendum
Un milion de persoane, care sunt impotriva retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeana, s-au adunat sambata pe strazile Londrei sa ceara un nou referendum. Organizatorii spun ca este una dintre cele mai mari manifestatii din istoria britanica.

Protestatarii au avut cu ei pancarte pe care scria "Fericiti in UE", "Toata UE are nevoie de dragoste", "Iubim UE", "Cerem votul poporului", "Alegerea noastra, viitorul nostru".
Ei au pornit de la Marble Arch de langa Hyde Park, in jurul pranzului, s-au indreptat spre biroul premierului, iar apoi spre Parlamentul de la Westminster.

Grupul de campanie anti-Brexit Led By Donkeys a adus la protest un banner imens pe care scrie "Daca o democratie nu isi poate schimba gandirea, aceasta nu mai este o democratie".

"Nu vorbiti pentru noi", i-a spus vicepresedintele Partidului Laburist, Tom Watson, premierului britanic Theresa May intr-un discurs sustinut in fata Parlamentului si i-a cerut sa priveasca la multimea adunata pe strazile Londrei.

Si Nicola Sturgeon, premierul Scotiei, vrea un nou referendum pe tema Brexitului: "Premierul Marii Britanii si guvernul s-au dovedit incapabili si aplice rezultatul votului din 2016. Este nevoie de un nou referendum".

Primarul Londrei s-a adresat multimii, afirmand ca Brexitul este o mizerie totala. "Indiferent cum ati votat la referendum, sunt sigur ca sunteti de acord cu mine: Brexitul este o mizerie totala. Poporul britanic nu a votat pentru un Brexit fara acord. Este timpul ca noi sa avem ultimul cuvant", a spus Sadiq Khan.
Sursa:Ziare.com, Foto:Daily Mail

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head