protest antilockdown londraPolitistii din Londra au arestat 155 de protestatari anti-lockdown
Mii de britanici s-au adunat sambata, 28 noiembrie, in Londra pentru a-si arata nemultumirea fata de restrictiile impuse in perioada pandemiei. Oamenii nu au purtat masti de protectie si nu au respectat distantarea sociala, scrie The Guardian.

Politistii si Jandarmii au incercat sa disperseze protestatarii, intrucat demonstratia nu era autorizata.
Politia metropolitana a anuntat ca au fost facute 155 de arestari pentru infractiuni, inclusiv incalcarea reglementarilor coronavirusului, agresarea unui ofiter de politie si detinerea de droguri.
"Acestea au fost pentru o serie de infractiuni diferite, inclusiv incalcarea restrictiilor coronavirus.", au transmis autoritatile, potrivit The Guardian.

Cei mai multi dintre manifestanti au strigat ca se opun vaccinarii, nu au purtat masca de protectie si nici nu au respectat distantarea sociala. Protestul a avut loc in contextul in care in tara a fost impusa carantina partiala.

Marea Britanie este a patra cea mai afectata tara din Europa de pandemie in functie de numarul contaminarilor, dar ocupa primul loc in privinta deceselor. Bilantul epidemiei depaseste 1,58 milioane de cazuri Covid-19 si 57.550 de decese.
Din 5 noiembrie, in tara a fost impusa carantina partiala pentru o luna.
Sursa:Ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head