criza in spitale londraPentru ca spitalele din Londra au ramas fara personal medical din cauza COVID-19 armata trimite medici militari in ajutor
Militari britanici urmeaza sa fie desfasurati la Londra pentru a sustine sistemul de sanatate al Regatului Unit (NHS) afectat de lipsa de personal din cauza COVID-19, a anuntat vineri, 7 ianuarie, Ministerul Apararii britanic, informeaza dpa si PA Media.

In jur de 200 de membri ai fortelor armate urmeaza sa fie pusi la dispozitia spitalelor din capitala Regatului Unit, epicentrul unui nou val de coronavirus provocat de varianta Omicron, cu o crestere puternica a numarului de imbolnaviri.
Acest anunt survine dupa ce premierul britanic Boris Johnson a declarat saptamana aceasta ca executivul spera sa depaseasca acest nou val fara a impune restrictii suplimentare in Anglia.

Potrivit Ministerului Apararii britanic (MoD), desfasurarea include 40 de medici militari si 160 de membri ai personalului aflat in serviciu, care vor trebui sa umple golul lasat de absenta personalului medical, ca urmare a imbolnavirilor sau a plasarii unora dintre acestia in carantina.
Angajatii MoD vor fi desfasurati in 40 de echipe a cate 5 oameni - un medic militar si patru membri ai personalului de asistenta - si vor fi detasati in zonele unde e cea mai mare nevoie de ei.
Se asteapta ca ei sa fie ''in misiune'' timp de trei saptamani.
De asemenea, 32 de militari vor sustine Serviciul Central de Ambulanta, lucrand alaturi de paramedici pana la sfarsitul lui martie.

Ministrul apararii britanic, Ben Wallace, a declarat ca "barbati si femei din cadrul fortelor armate au venit inca o data in sprijinul colegilor dedicati din sistemul national de sanatate, pentru a lucra cot la cot pentru protejarea natiunii (britanice) in fata COVID-19".
Pe de alta parte, directoarea Colegiului Regal al Infirmierilor din Anglia, Patricia Marquis, a subliniat ca aceasta desfasurare de cadre militare nu-i va mai permite guvernului sa nege existenta unei "crize de personal" in sistemul national de sanatate.

In jur de 1800 de cadre militare au fost deja desfasurate pe teritoriul Regatului Unit pentru a sustine autoritatile civile in raspunsul lor impotriva pandemiei. Printre acestea se numara 313 de persoane care ajuta Serviciul de Ambulanta din Tara Galilor si 96 care ajuta Serviciul de Ambulanta din Scotia, in timp ce alte peste 1000 de cadre militare ajuta in programul de vaccinare cu doze booster.
Joi, 17 unitati spitalicesti din Anglia au anuntat incidente critice, o alerta care dovedeste existenta de temeri cu privire la faptul ca servicii de urgenta nu mai pot fi oferite in siguranta.
Sursa:Ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head